Vislabākās plānās pankūkas, kādas jebkad esmu ēdis: šo recepti man pačukstēja viesnīcas pavārs

Foto – ekrānuzņēmums

Gaisīgs, aromātisks, neticami garšīgs – ideālas brokastis! Kefīra pankūkas izdodas plānas, bet pagriežot tās “nesaplīst”, jo mīklas sastāvā ir piens. Šādas pankūkas var gan pasniegt ar skābo krējumu, gan iebiezināto pienu, gan ievārījumu. Vai arī ko sāļu, piemēram, ikriem.

Šīs plānās pankūkas izdodas patiešām fantastiskas! Un tās ir patīkami ne tikai ēst, bet arī gatavot. Saimniecēm, kuras ceļas brīvdienu rītos agrāk, lai pagatavotu garšīgas brokastis visai ģimenei – šis ēdiens ir īsts atradums!

Sastāvdaļas:

Kefīrs – 200 ml
Piens – 200 ml
Kviešu milti – 130 grami
Olas – 2 gab.
Cukurs – 2 ēdamkarotes
Sāls – 0,5 tējkarotes
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Augu eļļa – cepšanai

Foto – ekrānuzņēmums

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Pagatavošanas metode:

1. Paņemiet bļodu, kurā gatavosiet mīklu un ieberiet tajā miltus. Pievienojiet miltiem cepamo pulveri un samaisiet.

2. Citā bļodā saputojiet olas. Pievienojiet tām cukuru un sāli, vēlreiz visu kārtīgi saputojiet.

3. Ielejiet kefīru olu maisījumā un samaisiet.

4. Šķidro daļu ielej “miltu” daļā un enerģiski maisiet mīklu (vislabāk ar mikseri). Jūs iegūsiet diezgan biezu masu, tam tā ir jābūt. Atstājiet mīklu 15 minūtes nostāvēties. Šajā laikā milti galīgi izšķīdīs šķidrumā.

Foto – ekrānuzņēmums

5. Uz plīts uzkarsējiet pienu līdz vārīšanās temperatūrai. Karsto, tikko uzvārīto pienu plānā strūklā ielejiet mīklā, intensīvi maisot. Šobrīd jau jums būtu jābūt šķidrai masai, kā parastām plānajām pankūkām. Ja mīkla joprojām ir bieza, ielejiet tajā vēl nedaudz piena. Ja tā ir pārāk šķidra, pievienojiet miltus. Ielejiet mīklā augu eļļu un samaisiet.

Lasi vēl: Šīs pankūkas ir tik izcilas, ka garšos pat tiem, kuri apgalvo, ka viņi neēd kabačus: pankūciņas ar sieru un baziliku (recepte)

6. Uzkarsējiet pannu un ielejiet tajā augu eļļu. Ar karoti ielejiet daļu mīklas pannas vidū un pārliecinieties, vai tā ir karsta.

7 Cepiet pankūku, līdz tā kļūst brūna, pēc tam apgrieziet uz otru pusi.

8. Kad pankūka ir gatava, apziediet to ar sviestu. Pēc tam uz pannas lieciet nākošo porciju.

Kad visas izceptas – labu apetīti!

Leave a Comment